teisipäev, 13. detsember 2016

Kana panko paneeringus

Panko on Jaapani riivsai, mille kõige suurem erinevus tavalisest riivsaiast on see, et kasutatakse ainult pehmet valget saia sisu. See purustatakse helbeliseks ja õhuliseks. Panko on paneerimiseks ideaalne, sest ei vetti ära, vaid jääb alati kerge, krõbe ja puhta maitsega. //Siit nurgast ja sealt nurgast//


Olin pankost varem juba kuulnud, aga mitte kunagi proovinud. Aga kõik see mis Mari-Liis oma blogis selle kohta ütleb ja mis ma ka siia ülesse kopeerisin on "kuld". Nii ongi. Mul tavalise riivsaiaga paneerimine üldse ei õnnestu, aga nüüd pankoga, oppaaa, esimese korraga ülimalt rahul. Just see kõrbedus ja kergus võlus mind esimesest pilgust ja ilmselgelt ma tavalise juurde enam tagasi ei lähe. Panko riivsaia soetasin Umami poest, mis nüüd ka Tallinnas olemas. Kel mahti poodi minna pole, siis veebipoest saab ka kenasti kätte. Piprapood peaks ka suht alati kindla peale minek olema selles suhtes ja on isegi tavalistemates marketites kohatud. Kui paki peal oli näidisretsept küll krevettidega, siis proovisin ise kanafileega ja jäin ülimalt rahule. Kõrvale roheline salat ja maitsev kerge einegi ongi valmis.


Vaja:
kanafilee
sool, pipar
tavaline jahu
muna, vahustatud
panko riivsai

serveerimiseks kõrvale meelepärast

Kui ei soovi kanafileed tervetena paneerida, siis lõika meelepärased ribad/tükid. Niisuta panko. Maitsesta kana soola-pipraga. Püherda seejärel tavalises jahus, siis vahustatud munas ja viimaks eelnevalt niisutatud panko riivsaias. Friti 180kraadises õlis kuniks kana on kuldpruun. Kindlasti veendu et kana oleks ka seest küpsenud (mina reaalselt mõõtsin iga frititud porstu suurima tüki sisetemperatuuri ja kui see oli üle 76kraadi, siis võtsin kõik välja). Kui soovid ahjus küpsetada, siis pritsi enne õliga. Serveeri meelepärasega.

allikas: Umami

Kommentaare ei ole: