kolmapäev, 28. detsember 2016

Valge šokolaadi ja mustika tort marmelaadipallidega

Kuna iga jõul on meil kaks jõululauda, siis mõlemile on olnud minu kohustus valmistada midagi magusat. Ei olnud seegi aasta teistmoodi. Kui ühele sai juba eelnevalt postitatud Marianne kook, siis teisele lauale jõudis marmelaadipallidega kook. Tegemist samuti valge šokolaadi ja toorjuustukoogiga, mis ei vaja küpsetamist. Tegin mõlemad koogid ühe jutiga valmis, lihtsalt tahkumise, lõpliku kaunistamise ja ootamise aeg lauale viimiseks.


Vaja:

Põhi:
200g kaeraküpsiseid
100g võid

Kate:
400g valget šokolaadi
1dl vahukoort
800g maitsestamata toorjuustu
0,5dl suhkrut
1tl vanilliekstrakti
2 laimi mahl
1 pakk Finlandia marmelaadi
50g kaeraküpsiseid (näppude vahel väiksemaks tükeldatud)

Mustika-sidrunimoos:
250g värskeid või külmutatud mustikaid
1,5dl moosisukhrut
poole sidruni mahl (0,25dl)

Esmalt alusta põhja valmistamiseks - purusta küpsised ning sega sulavõiga. Aseta saadud mass 24cm lahtikäiva koogivormi põhja.
Katte tegemiseks kuumuta esmalt vahukoor keemiseni ning aseta sinna šokolaaditükid. Sega kuni kõik on sulanud ühtlaseks massiks. Vahusta toasoe toorjuust vanilliekstrakti, laimimahla ning suhkruga, sega juurde sulašokolaadimass ning näppude vahel väiksemaks pudistatud küpsised. Aseta põhjale pool täidise kogusest, kata poolitatud marmelaadipallidega (jäta igast värvist 1 pall kaunistamiseks) ning kata seejärel ülejäänud täidisega. Hoia kooki vähemalt 4 tundi kuni üleöö külmas.
Mõned tunnid enne serveerimist keeda valmis moos - kuumuta mustikad sidrunimahlas kuni keemiseni, lisa suhkur ning keeda u 5 minutit. Jahuta.
Enne serveerimist kaunista tort poolitatud marmelaadipallidega ja mustikamoosiga.

allikas: Lia šokolaadimaagia

Kommentaare ei ole: