Sünnipäev vol2 lauake kattis end ka lisaks magusale soolasega. Sedapuhku võileivatordiga, õigemini sellest tehtud snäkkidega. Retseptis täitsa originaalis nii oligi, et tordist tehti suupisted. Taaskord tegemist ülilihtsa, põhimõtteliselt lao kokku eksemplariga ja lase vaid imbuda ning siis juba söömisrõõm.
Vaja(12tk):
5spl paksemat majoneesi
200g maitsestamata jogurtit
murulauku
9 viilu Saibi porgandiga (mina seda paraku poest ei leidnud ja kasutasin tavalist Saibi)
3-4 jää- või muu rohelise salati lehte
3 (kandilist) juustuviilu
3 singiviilu
1 suur tomat
1 keedetud muna
suts soola
12 võileivatikku
kaunistamiseks soovi korral meelepäraseid ürte, salatilehti, idusid
Sega majonees jogurtiga ja lisa hulka hakitud murulauk. Lõika saiaviiludelt võimalikult õhukeselt ära koorikud. Tõsta 3 saiaviilu kõrvuti alusele, kata kolmandiku kreemiga. Rebi salatilehed väiksemaks ning puista kreemile. Kata juustuviiludega. Tõsta peale järgmised 3 viilu saia, kata taas omakorda kolmandiku kreemiga, seejärel singiviilude, tomatiratastega ning munaviiludega. Puista pisut soola. Nüüd võta kolm viimast viilu saia, määri ülejäänud kreem saiade ühele küljele ja tõsta need kreemiga allpool kõige peale. Mässi tort toidukilesse ja pane vähemalt 4 tunniks või järgmise päevani külmkappi. Enne serveerimist lõika tort 12 kandiliseks tükiks, torka sisse võileivatikud ja kaunista ning naudi!
allikas: Võileivatordid, soolased ahvatlused
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar