reede, 22. veebruar 2019

"Pätkis" juustukook

Sünnipäevast küll juba hea kolm nädalat möödas, kuid siiani veel üks ja viimane koogike postitamata. Originaalretsept sisaldab Pätkis komme ja sellest ka koogile nimetus, aga kuna Eestis (lootsin küll Prismale) ma neid ei leidnud enda trajetoorile jäävates poodides, siis asendasin need osaliselt "Suffeli Puffi snacks" ja "Kismet snacks" kommidega. Muidu tegemist tarretatud toorjuustuoogiga, mis sai minu vaieldamatuks lemmikuks kogu sellest 2019 sünnipäeva koogiseeriast.



Vaja:
200g Doomino küpsiseis
50g võid (sulatatud)

Täidis:
4 želatiinilehte
2dl vahukoort
400g maitsestamata toorjuustu
1dl tuhksuhkrut
1 spl piima
2 pakki (a' 140g) Pätkis mini bites komme

kaunistuseks vastavalt soovile - Pätkis komme, valge ja tumeda shokolaadi laaste, marju jne

Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru saadud mass 24cm lahtikäiva koogivormi (põhjas küpsetuspaber ja külgedel tordikile) põhjale. Aseta täidise valmistamise ajaks külma.
Pane želatiinilehed külma vette paisuma. Vahusta koor. Sega omvahel toorjuust ning tuhksuhkur. Sulata mikros või vesivannil Pätkis kommid, kuni see on justkui nagu pasta. (Kuna mina kasutasin Suffeli ja Kismet komme, siis panin need vesivannile ning sulamise käigus ka purustasin lusikaselja ja kahvli abil, et moodustuks ühtlasem mass.) Sega šokolaadimass toorjuustu hulka ning seejärel lisa vahustatud koor.
Kuumuta piim ning sulata selles omakorda 4 kuivakspigistatud želatiinilehte, jahuta veidi ning lisa pidevalt segades koogi täidise hulka. Kalla lõpuks mass koogipõhjale ning aseta vähemalt neljaks tunniks külma või kuni kook on tahenenud. Enne serveerimist kaunista meelepärasega. Head maiustamist!

allikas: Paperivuoka

Kommentaare ei ole: