teisipäev, 26. veebruar 2019

Bolognese supp pennedega

Pasta Bolognese, see on vana hea klassika, aga kas oled seda proovinud supina? Soovitan soojalt, sest tegemist ülimaitsva roaga, mis pealegi valmib vaat et ise, kui ettevalmistused tehtud, ainult vaata ja naudi hauduvat rooga pliidil. Paprikapulbriga soovitan olla ettevaatlik, kuna selle maitse võib olla alul harjumatu.



Vaja(4-le):
õli praadimiseks
3 väiksemat sibulat, hakituna
3 suurt porgandit, kuubikuteks lõigatud
2 sellerivart, hakituna
3 küüslauguküünt, hakituna
250g hakkliha
500g passata't
1 kuubik köögiviljapuljongit
1tl suitsutatud paprikapulbrit
tüümiani
100g penne'sid (või muud meelepärast pastat)
45g parmesani+lisaks serveerimiseks

Kuumuta õli ning prae selles sibulat mõned minutid. Lisa seejärel porgand, seller, küüslauk ning prae umbes 5 minuti jagu, vahepeal segades, kuniks köögiviljad hakkavad pehmenema. Lisa nüüd hakkliha ja kui see on pruunistunud lisa passata ja puljongikuubik koos 1,3L keeva veega. Lisa ka paprikapulber (ära üle pinguta!), tüümian ja veidi musta pipart. Kata pott kaanega ja keeda 15 minutit. Viimasena lisa potti penned (või muu meelepärane pasta) ja keeda 12-15 minutit, kuniks kõik on pehme. Sega hulka parmesan ja serveeri. Serveerimisel võid peale puistata ka ekstra juustu. Naudi!

allikas: GoodFood jaanuar 2019

Kommentaare ei ole: