esmaspäev, 26. jaanuar 2015

Täidetud jalopenod

Täidetud jalopenod on snäkk, mis on alati, no suht alati, kindla peale minek. Kui kuskil eelroaks pakutakse, siis ka tellime. Kuna kasvatan ka ise neid, küll marineerimiseks, siis nähes Prisma juurikaosakonnas imekauneid eksemplare vastu vaatamas, siis otsustasime ka täidetuid ise valmistada. Paneering ei tulnud küll selline välja, nagu oleks tahtnud ja originaalretsepti pildilt vastu vaatas, aga maitse oli hää.

Vaja:
15 jalopenot
110g maitsestamata toasooja toorjuustu
110g riivitud Cheddari juustu
4 viilu praetud peekonit või toorsuitsusinki
4spl jahu
1 muna
100g purustatud kreekereid
4dl frittimisõli

Tee jalopenodele pikuti lõige ja eemalda seemned. Sega kokku toorjuust, riivitud juust ja tükeldatud peekon/sink ning täida jalopenod sellega. Vajuta lõikekoht veidi koomale, rulli jahus, seejärel munas ning lõpuks kreekerites. Jäta külmkappi 15 minutiks tahenema.
Kuumuta õli seni, kuni saiakuubik säilitab selles kena kuldse jume. Friti jalopenosid portsukaupa, kuni need on pealt kenasti krõbedad (ca 3 minutit). Tõsta köögipaberile tahenema ning serveeri soojalt, näiteks hapukoorega.


allikas: Toit&Trend jaanuar-veebruar 2015

Kommentaare ei ole: