teisipäev, 29. märts 2011

Õrnroosa unistus ehk linnupiimakook

Väga lihtsalt valmistatav ning ülimaitsev kook. Nimi tõesti petab, kuid süües unustasime selle kiirelt. Retsept pärit "Armastus küpsetamise vastu" blogist.



Vaja läheb:
200ml vahukoort
0,5dl suhkrut
1tl vanillisuhkrut
500g hapukoort
5sl moosi (soovitatavalt ilma tükkideta-mina kasutasin mustsõstra)
1dl vett
3sl želatiini

katteks: 100g šokolaadi, 2tl võid

Pane želatiin vette likku. Seejärel sulata veevannil. Samal ajal kui želatiin jahtub vahusta vahukoor suhkru ja vanillisuhkruga tugevaks vahuks. Lisa hapukoor ja moos, jätka segamist. Nirista pidevalt segades jahtunud želatiin hapukooremassi hulka. Vala saadud mass kiletatud 20x30cm vormi, ning lase vähemalt 4h külmkapis seista.
Enne serveerimist liiguta kilet ning kummuta kook tordialusele, eemalda kile. Katteks sulata šokolaad koos võiga, lase jahtuda ning nirista koogile. Pane tort külmkappi ja lase natuke seal seista, kuni glasuur taheneb(kõlbab ka ilma tahenemata edukalt süüa).

Kommentaare ei ole: