Peale kosutavat väljamagamist sai nädalavahetusel juba esimesed tõsisemad toiduvalmistamised ette võetud. Plaanis oli lasanje, kanaga. Retsept ise pärit 11.02 Naistelehest.
9 lasanjeplaati
500g marineeritud kanakintsutükke
2-3sl õli
1 keskmise suurusega porrulauk
2 küüslauguküünt
8-10 päikesekuivatatud tomatit
30g võid
1dl nisujahu
9dl piima
150g riivitud juustu
pipart-soola
Alusta kastmest. Sulata või pannil või potipõhjas. Lisa nisujahu ja sega korralikult läbi, et jahu tükki ei läheks, ja vala peale piim. Maitsesta vähese soola ja musta pipraga. Sega riivitud juust kastmesse ja tõsta pann tulelt. Võta teine pann, kuumuta sellel õli ja prae marineeritud kana ning porrulaugurõngad kergelt läbi. Lisa küüslauguküüned ning tükeldatud päikesekuivatatud tomatid. Kalla lasanjevormi kiht juustukastet, selle peale pane plaadid ja plaatide peale kana-päikesekuivatatud tomatite segu ning kaste. Jätka samas järjekorras, kuni kõik koostisained on vormi laotud. Küpseta 200 kraadi juures umbes 45 minutit. Kui pealmine pind kipub liigselt küpsema, kata vorm fooliumiga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar