teisipäev, 15. märts 2011

Mangone juustukook

Märtsinumbri "Oma Maitses" ahvatles end kohe proovima Ott Kiivika naistepäevakook.
Nii saigi veel tihedasse vastlapäeva eelsesse esmaspäeva graafikusse üks kook mahutada.



200g digestiivküpsiseid
100g võid
600g toorjuustu
2 muna
2sl jahu
125g suhkrut
3tl vanillisuhkrut
250g mangopüreed
2 zelatiinilehte(3,2g) 1 tl on umbes 3g

Purusta küpsised, sulata või ning sega omavahel kokku ühtlaseks massiks. Aseta mass küpsetuspaberiga 24cm läbimõõduga vormi. Vahusta toorjuust suhkrutega ning seejärel lisa ükshaaval munad. Pane hulka jahu ja mikserda edasi. Vala saadud segu põhjale ning küpseta 175 kraadises ahjus 1 tund. Lase jahtuda ning kata mangopüreega, kuhu on lisatud zelatiin. Hoia kooki jahedas kuni püree tardumiseni.

Katteks olev mango tegi kogu koogi koosluse meeldivalt mahedaks ning järgmisel päeval maitses see veel paremini kui esimesel.

Kommentaare ei ole: