laupäev, 5. märts 2011

Pasta prosicutto singi ning kirsstomatitega

Ülimõnus ja huvitava tegemiskäiguga pasta. Aluseks sai võetud Jamie Oliver "30 minute meals" raamatus olnud pastaretsept.



6 pusa tagliatellesid
2 munakollast
õli
parmesani
basiilikut
prosicutto sinki
kirsstomateid

Keeda pasta al dente. Jäta kurnamisel natuke keeduvett alles, sellega on hiljem hea pastat mahlasemaks teha. Pane kaussi 2 munakollast, õli ja riivitud parmesan (seda tuleks täitsa tunde järgi panna, kuidas kellegile meeldib). Kui pasta valmis siis vala see teiste asjade juurde, lisa natuke keeduvett ja sega läbi. Lisa maitseks basiilikut. Siinkohal lõppes Jamie osa. Mina panin veel juurde sinki ning kaunistuseks ja maitseks ka veel kirsstomateid ning tulemus oli ülihea. Värske pastaga oleks see veel parem. Nagu Jamie'gi mainis oma raamatus, siis see pasta on parim kohe süüa, ja seda ta on. Järgmine päev polnud enam see mahlakus. Kui alul oli kuidagi võõrastav toore munaga majandada, siis süües kadus kartus ning teinekord läheb kindlasti kordamisele. Esiteks kiiresti valmiv, ning teiseks maitse, mis tahab kordamist.

Kommentaare ei ole: