teisipäev, 15. märts 2011

Pastel de carne ehk lihapirukas

Käesolev vormiroog sai taaskord kohe sihikule võetud, kui märtsinumbri "Oma Maitses" vahetusõpilaste lugu sai loetud.



2 muna
1-2 sibulat
õli
500g veisehakkliha
2-3 paprikat
200g oliive
300g purustatud tomateid
500g lehttainast
sool, pipar

Keeda munad. Prae hakitud sibul õlis klaasjaks, lisa hakkliha. Seejärel sega valmis praesegule juurde hakitud paprika, oliivid ja munad ning purustatud tomatid. Maitsesta soola-pipraga. Rulli pool lehttainast ja aseta küpsetusvormi. Kalla peale lihasegu ning aseta selle peale teine osa lettainast. Määri munaga ning küpseta 200 kraadises ahjus kuni pirukas pealt kuldne.

Kuna ma ise olen nö mitte oliivi sööja, siis see pirukas üllatas mind väga positiivselt - oliivid ei seganud mind absoluutselt ja vorm ise oli ülimalt maitsev ka järgnevatel päevadel. Kõrvale lisasin veel salati rohelisest(salat, tomat, kurk, paprika) kraamist. Väga positiivne elamus ja kindlasti läheb kordamiseks.

Kommentaare ei ole: