esmaspäev, 26. september 2011

Maroko stiilis kanahautis

Sügise saabumine annab kohe alust alustada erinevate hautiste valmistamisega, mis on lihtsad valmistada ja annavad sooja. Allolev valmib kiirelt ja natuke idamaist hõngu meie sombusesse sügisesse teeb meele rõõmsaks.



Vaja 4-le:
õli
1 sibul, tükeldatud
1 küüslauguküüs, purustatud
1spl ras-el-hanout või Maroko spice mix'i (kuna mõlema leidmine oli ületamatu meie kabandusest, siis Piprapoe müüjad soovitasid sellele ainete poolt lähedast "baharat'i";ise ei viitsinud ka kokku miksima hakata erinevaid vürtse, kuigi veebis leidus selle kohta õpetus)
4 kanarinda, tükeldatud
300ml kanapuljongit
400g purk kikerherneid, nõrutatud
12 kuivatatud aprikoosi, tükeldatud
väike punt koriandrit, tükeldatud

Kuumuta õli pannil ja küpseta sibulat umbes 3 min. Lisa küüslauk ja vürtsid ning kuumuta edasi umbes minut. Seejärel lisa kana ja küpseta 3 min, siis lisa aprikoosid, puljong ning kikerherned. Hauta 5 minutit või kuni kana on läbi küpsenud. Sega juurde koriander ning serveeri kohe kuskussi või rohelise salatiga.

allikas: GoodFood september 2011

Kommentaare ei ole: