pühapäev, 25. september 2011

Õunapirukas

Nüüd lihtsalt võtsin kätte ja sundisin end postitama. Nädala sees on olnud nii kiire ja õhtul koju väsinuna jõudes ei taha arvutit näha kah.
Aga pealkirjas nimetatud pirukas siis.



Vaja:
1kg kooritud ja tükeldatud õunu
1,5dl suhkrut
0,5tl kaneeli
3spl jahu
u 600g muretainast
määrimiseks 1 munavalge
pealeraputamiseks suhkrut

Koori ja tükelda õunad. Sega omavahel jahu, kaneel ja suhkur ning puista õuntele. Sega läbi. Võta tainast kolmandik ning rulli kahe küpsetuspaberi vahel umbes 3mm paksuseks ümmarguseks kettaks. Eemalda pealmine paber ning tõsta ketas, tainapool all, 20-22cm läbimõõduga ning vähemalt 6cm kõrgusega pirukavormi(mina kasutasin veidi suuremat ja madalamat ning ajas ka asja ära). Paber jääb ülespoole. Suru tainas sõrmede abil läbi paberi vormi põhja ja külgedele, üleliigne osa las jääda üle ääre rippu. Eemalda ettevaatlikult paber. Tõsta jahu-suhkruga segatud õunad põhjale ning rulli ülejäänud osa tainast kettana katteks peale(ikka samamoodi 2 paberi vahel ja siis eemaldad pealmise ja siis asetad õrnalt peale). Peale pealmise paberi eemaldamist suru tainaääred kahvliga kokku, eemalda üleliigne tainas. Torgi pirukas kahvliga pealt auklikuks, määri lahtiklopitud munavalgega ning raputa üle suhkruga. Küpseta 190 kraadi juures 40-45 minutit. Kui pirukas hakkab liigselt pruunistuma, kata see fooliumiga.
Enne sööma asumist lase jahtuda.



allikas: Toit ja Trend september-oktoober 2011

Kommentaare ei ole: