esmaspäev, 22. juuli 2013

Marineeritud jalopenod

Kuna kasvuhoonesse kasvama pandud jalopenod olid juba piisavalt suured, siis otsustasime nende marineerimist proovida. Enam-vähem kujutasime ette, milliseid teha soovime, natuke netis ringisurfamist ja leidsimegi ühe sobiva retseptikandidaadi. Etteruttavalt võib juba öelda, et vähem kui 24 tundi marineerumist ja kihk proovimiseks oli nii suur, et huvilised keerasid kaane maha ja kiitsid, et nagu poes. Seega õnnestus!


Vaja:
jalopenod
2 küüslauguküünt
240ml valge veini äädikat
240ml vett
4 spl suhkrut
2 spl soola

Jalopenode kogust kui aus olla ei oska ma hinnatagi, lihtsalt korjasime ühe korvitäie ja tegin marinaadi nö 1 koguse ja lihtsalt joppas kohe, täpselt jagus-purgid täis ja marinaadi ka parajalt nende peale.
Aga esmalt viiluta jalopenod.
Võta pott/kastrul ning pane sinna vesi, äädikas, suhkur, sool ning küüslauk (originaalretseptis paluti küüned tervelt panna, kuna hoidis, nagu aru sain piltide pealt, läks kõik ühte purki. Meie seevastu tükeldasime, et iga väike purk saaks oma osa). Kuumuta ning sega kuni suhkur ja sool on sulanud. Kui marinaad tõuseb keema, siis eemalda pott tulelt ja lisa vedeliku hulka tükeldatud jalopenod, nii et nad oleksid kenasti marinaadi sees. Jäta 10-15 minutiks seisma.
Seni puhasta purgid (mina kasutasin mõnusaid pisikesi, siis on hea korraga väike kogus, kui avada). Seejärel tõsta jalopenod vedeliku seest purkidesse ning kalla peale ka marinaad, nii et oleks ka veidi üle jalopenode. Lase kenasti jahtuda enne kui kinni paned ja jahedasse viid.
Nagu ma ka ülal juba mainisin, siis huvilised ei mallanud oodata ja ca 24 tunni pärast proovides olid juba väga head nosida.

allikas: http://www.simplyscratch.com/2013/05/easy-homemade-pickled-jalapenos.html

2 kommentaari:

Taavi ütles ...

Aitäh, väga hea tuli.
Kindlasti proovin ka järmisel aastal ja siis juba rohkem.

merli ütles ...

need on niiii head! kaua otsisin seda õiget retsepti tšillide jaoks ja nüüd ainult nii teengi koguaeg! aitäh! :)