teisipäev, 29. aprill 2014

Avokaadokreemiga luiged - klassikaline keedutaigen ja tuuletaskud

Kokakool vol7 - magustoit.

Nagu ma soolaste tuuletaskute juureski mainisin, siis nende tegelastega mul  siiani just jopanud pole, siis antud tunnis saime neid kohe topelt katsetada, nii soolase kui magusana. Siin ongi nüüd üks näide magusast ja omapärase sisuga pealekauba.

Vaja:
125ml vett
125ml piima
näpuotsaga soola
1tl suhkrut
100g võid
150g jahu
4muna


Pane potti vesi, piim, sool, suhkur ja tükkideks lõigatud või. Lase kiiresti keema tõusta. Võta pott tulelt, sega juurde sõelutud jahu ning jätka intensiivset segamist, kuni saad kooshoidva taina. Aseta vajadusel keedunõu järelkuumusele tagasi ning pidevalt segades lase liigsel vedelikul ära aurata. Lisa spaatli või miksriga segades munad. Jätka segamist, kuni saad sileda pinnaga taina. 
Vormimiseks kasuta tordipritsi, kujundades tuuletaskud vastavalt piklikeks või ümarateks-kuidas soov on.
Küpseta 220kraadises ahjus olenevalt kujust ja suurusest u 10 minutit, seejärel alanda kuumus 200-190kraadini ning jätka veel küpsetamist kuni need on kerkinud vähemalt topeltsuuruseks ning on kuldpruunid. Ära ahjuust küpsetamise ajal ava (20 esimest minutit kindlasti).

Kuna meie tegime koolis luikesid, siis selleks puhuks "pritsi" küpsetuspaberile nr 2 moodi moodustis, millest saab kael ning teisel plaadil siis ümarad pallid, millest saab keha.

Kreem:
3 pehmet avokaadot
3-4spl sidruni-või laimimahla
maitse järgi tuhksuhkrut
3-4dl 35% rõõska koort

Polita avokaadod ning eemalda seeme. Uurista sisu luiskaga kaussi ning lisa võimalikult kohe sidruni(või laimi)mahl ja tuhksuhkur. Püreeri ühtlaseks kreemiks ning kontrolli maitsestust. "Kergenda" maitselt õrnalt magusa vahustatud rõõsa koorega.

Kui nii kaelad, taskud kui kreem valmis, siis hakka luike kokku panema. Esmalt lõika kehalt maha "kaas", aseta paika kael, lisa täidis. Mahalõigatud kaas lõika pooleks, millest säti tiivad ning valmis see linnuke ongi.

allikas: Kaie Mei

Kommentaare ei ole: