kolmapäev, 30. aprill 2014

Kana Maroko moodi

Hiljutine puhkusereis annab juba vaikselt tooni ka söögilaual. Tagine ma seekord just välja ei kraapinud, kuid antud valmistusmeetodist on snitti võetud küll - toorained potti, kaaslaseks aedvilju ja maitseaineid ning valmis see ongi.


Vaja(4-6'le):
6 kanakoiba (võib vabalt ka kinstu kasutada)
mõned porgandid
peotäis herneid
soola-pipart
marokopärast maitseainet (mina kasutasin Agadiri turult soetatud tagine maitseainet, aga vabalt võib asendada mõne muuga)
veidi köögiviljapuljongit
õli

Kuna kasutasin kõrgema äärega panni (st et saab ka ilma spets potita hakkama), siis esmalt pane törts õli pannile, seejärel laota pannile koivad. Raputa peale soola-pipart, koori ning tükelda porgandid ning pane kanale seltsi. Raputa peale marokopärast maitseainet. Valmista puljong ning täida pann nii, et seda on u poole panni kõrguse jagu. Hauta kaane all madalal kuumusel, vahepeal kasta puljongiga kanatükke. Kui tundub et asi hakkab valmima, lisa herned. Kuumuta kuni kõik on valmis ning minul igatahes liha luudelt lausa kukkus. Maksimaalselt läks vast 20-30 minutit.
Kõrvale paku nt kuskussi, meie tegime seda harissaga. Imeliselt sobiv kõrvale.

2 kommentaari:

Maris ütles ...

Ootan huviga ka reisikirjeldust :) Käisid ilmselt Marokos?

Kati ütles ...

Käisin jah, terve la familiaga-minu vanemad, avo vanemad ja meie avoga. Reisikirjeldus poole peal, loodetavasti varsti postitub:)