esmaspäev, 27. oktoober 2014

Lihapallid

Taaskord üks lihtne, kiire ja maitsev õhtusöögi idee - segad vaid ained kokku, veeretad pallid ning praed pannil või asetad ahju ja valmis need ongi. Niikaua kui pallikesed valmivad, valmistad kõrvase, vastavalt enda eelistusele, meil oli selleks tatar ja kui soovi siis mõni kaste ka.
Õhtusöök valmis 30minutiga. Minu meelest just õige tee kiirel argiõhtul, maitsev pealekauba.

Vaja:
400g veise hakkliha
1 pakk (57g) sibulasupi põhja(originaalretseptis kasutati Pirkka oma)*
2spl riivsaia
200g hapukoort
1 muna


Sega omavahel supipõhi, riivsai, hapukoor, muna ja hakkliha. Sega mass korralikult läbi ja vormi sellest meelepärase suurusega pallid. Prae neid pannil või küpseta ahjus 225kraadi juures 15minutit.
Ja nii need pallikesed valmis ongi.

* kuna olin käimas üle lahe, siis hankisin endale sama supipõhja. Ilmselt miskit analoogi vast leiab ka Eesti kaubanduses, aga kuna otseselt otsinud pole, siis ei oska ka kuhugi otsima saata. Kuivsuppide juurest oleks ilmselt mõistlik otsida, seal valik päris lai.


allikas: K-Ruoka suvi2014

2 kommentaari:

Maris ütles ...

Sibulasupp läkski kohe kasutusse :) Ootan põnevusega, mis neist teistest toiduainetest saab.

Omaarust kommenteerisin muide sama asja jube eile, aga ilmselt see läks kuhugi internetiavarustesse kaduma.. Mis valesti, see uuesti.

P.S. Kook on endiselt imehea, mis sest, et mõne päeva seisnud. Ei raatsinud seda tööle viia, oleme mitu päeva järjest ise seda muginud :)

Kati ütles ...

Ja kohe ikka kasutusse ja see andis täitsa vahva ja omapärase maitse. Igatahes kadusid need laualt päris kiirelt. Teised asjad leiavad rakendust ka ilmselt lähiajal.