pühapäev, 5. aprill 2015

Liharullid peekoniga

Eelmisel nädalavahetusel sai ühel sünnipäevalapsel abiks käidud ja assisteeritud köögis antud liharullide näol. Veidi aegavõttev ettevõtmine, kuid tulemus on maitsev ja seda väärt.


Vaja:
karbonaadi - lõika sellest paraja paksusega viilud
küüslauk, viilutatud
peekonit
merevaik sulatatud juustu
sulamett

Alusta liha haamerdamisest õhukeseks.Tükelda küüslauk ning säti valmis ka sulatatud juust ning peekon. Seejärel alusta nn ladumist - määri sulatatud juustu lihalõigule, aseta peale meelepärases koguses küüslauku, mille peale aseta peekoniviilud. Keera lihaviil rulli ning kinnita vajadusel tikkudega, et see lahti ei tuleks.




Kui rullid on valmis, siis aseta need fooliumisse (igaüks eraldi). Paki foolium kokku selliselt, et saaksid lõpuks selle avada mee lisamiseks.
Küpseta rulle ahjus 175kraadi juures poolteist tundi. Eenne ahjust väljavõtmist võta foolium lahti, kata rullid meega, keera  kuumus suuremaks ning lase mõne hetke pruunistuda.
Seejärel serveeri meelepärasega - kartulipuder, riis, kuskus.

allikas: Nipiraamat

Kommentaare ei ole: