reede, 10. aprill 2015

Sidrunibesee tartaletid

Ühed lihtsad sidruni-beseekorvikesed ehtisid meie lihavõtte lõunalauda. Veidi nokitsemist on, aga tulemus on seda väärt-mõnusalt sidrunine amps, üldse mittegi magus.


Vaja (u 15tk):
125g toasooja võid
1,5dl suhkrut
1 muna
3,5dl jahu
1tl küpsetuspulbrit

Sega kõik koostisained kokku. Pane valmis tainas kilesse ja aseta tunnikeseks külma. Jaota tainas seejärel vormidesse ning torka põhja kahvliga augud. Küpseta 200kraadi juures 10 minutit ehk kuni korvid on kuldpruunid.

Kreem:
1,5dl vett
1,5dl suhkrut
2spl nisujahu
25g võid
1 sidruni mahl ja riivitud koor
4 munakollast

Pane kõik ained paksu põhjaga potti ja kuumuta pidevalt segades, et vältida tükkide teket. Kuumuta seni, kuni  tekib paks vedelik, mis natuke mullitab. Täida korvikesed kreemiga.

Besee:
4 munavalget
250g suhkrut
1tl vanillisuhkrut

Vahusta munavalged kuni pehme vahu tekkimiseni, seejärel lisa vähehaaval tavaline ning vanillisuhkur. Vahusta edasi, kuni saad läikiva massi. Pritsi besee kookidele ning küpseta 210 kraadi juures paar minutit, kuni besee omandab kuldse varjundi.



allikas: Pereköök märts 2015

Kommentaare ei ole: