reede, 3. aprill 2015

Kõrvitsapüreesupp krevettidega

Kuna suur kevad juba püüab õuele tulla, siis on viimane aeg eelmise hooaja  suure hoole ja armastusega kasvatatud aedviljad realiseerida. Kuna sain näpud taha ilusale kõrvitsale, siis tuli sellega ka kohe midagi valmistada. Siit üks kiire valmistusviisi ja ülimalt mõnusa-maheda maitsega supp.


Vaja:
kõrvitsat
merevaik
rõõsk koor 10%
soovi korral krevetid

Koori ja tükelda kõrvits. Pane potti ja kata vaevu veega. Keeda pehmeks, misjärel püreesta, kas siis saumiksri või blenderiga (koos keeduvedelikuga). Lisa koor ja merevaik, mõlemat tunde järgi, sõltub kui kreemjat suppi soovid. Sõltub kõik ka kõrvitsakogusest. Kui juust on sulanud, lisa ka krevetid (mina kasutasin külmutatuid). Aja supp veelkord keema ja kui krevetid on valmis, siis on ka supp valmis. Maitsesta soovi korral soola-pipraga ning naudi. Mina  lisasin ka veidi kollakama värvi saavutamiseks juustu sulamise ajal kurkumit.

Kommentaare ei ole: