teisipäev, 7. aprill 2015

Sealiha-seenepada

Kuna pühad oli suhteliselt kõledad oma vihma ja kohati ka lumega, vähemalt meil lõunaosariikides, siis oli just paras hetk veel ahju üks hautis lükata. Tegemist on parajalt maheda ning mõnusalt köögiviljase hautisega, kus esikohal troonivad seened (mina kasutasin šhampinjone).


Vaja:
500g sea- või veiselihaguljašiliha
500g seeni
200g porgandit
1 punane paprika
200g baklažaani
15cm jupp porrulauku
4 küüslauguküünt
400g purustatud tomatit+50g tomatipastat
1,5dl kuiva valget veini
1spl mett
1 tšillikaun
2tl purustatud tšillipaprikat
soola, pipart
soovi korral 100ml 20% hapukoort

Viiluta porru, lõika baklažaan kangideks, porgand ratasteks ning paprika tükkideks ja seened endale meelepärase suurusega tükkideks. Kuumuta pannil õli ning pruunista baklažaane ja seeni, maitsesta vähese soolaga. Vala seejärel ahjuvormi porru, porgandi ning paprika juurde ja sega läbi. Kuumuta pannil seejärel lihatükke. Kui viimased on saanud kena jume, lisa purustatud küüslauk, sool-pipar ning pruunista veidi veel. Vala pannile purustatud tomatid koos tomatipastaga, mesi ning vein. Lase keema tõusta. Lisa soovi korral tšilli ja tšillipaprika. Vajadusel lisa veel soola, pipart, mett või vürtse. Vala segu köögiviljadele, sega korralikult läbi ning küpseta ahjus kaane all 200kraadi juures 45 minutit või kuni aedviljad on kõik pehmed. Sega vahepeal.Viimased 20 minutit küpseta kaaneta. Kui soovid mahedamat ja kooresemat rooga, lisa lõpuks ka hapukoor.
Serveeri meelepärasega, meil oli selleks tatar.

allikas: Konsum poe retseptileht

Kommentaare ei ole: