esmaspäev, 27. aprill 2015

Räimevorm

Üks igavesti lihte ja mõnus kalaroog, mida sai siis talvel, kui see veel meie maal oli, kokakoolis õpitud. Sarjast "Eesti vete kala" koolituse üks osa oli just räimevorm - selline lihtne, ma ütleks isegi veidi vanakool ja maitse isegi veel järgmisel päeval suussulav. Nagu anonüümne kriitik kokkuvõtteks ütles - "see räimevorm on ikka väga hea" ja seda veel teisel päeval.


Vaja (6-le):
1,2 kg  räimefileed
100g värsket tilli
400g 35% koort
4 muna
300g Old Saare juustu
200g sparglit
maitse järgi soola-pipart

Esmalt maitsesta räimefileed soola,pipra ja tükeldatud värske tilliga, misjärel keera fileed rulli ja aseta võiga määritud vormi ning lase ca 20min seista. Sega kausis munad ja koor ning vala vormile peale, kata fooliumiga ja küpseta ahjus 200kraadi juures 20min, eemalda foolium  ning raputa peale riivitud/tükeldatud juust ning küpseta grilliresiimil ca 5min ja serveeri koos blanseeritud spargliga.


allikas: Oma Maitse kokakool; Heimar Kuuskler

Kommentaare ei ole: