esmaspäev, 20. märts 2017

Suverullid

Täna algas kevad, kaugel see suvigi siis enam on. Ja kui peabki kauemaks ootama jääma, siis siit üks mõnus ja ülimalt lihtne suverullide retsept. Vabalt võib kõik koostisosad hakkida ja teha sellest üks vahva ühisrullimine, igaüks saab vahele poetada just endale meelepärast.


Vaja:
riisipaberilehti
vermicelli riisinuudleid (nt Thai Choice'i)
rooma salatit
kurki
porgandit
veise-, kana-, pardi- või sealiha
krevette
soovi korral koriandrit, magusat basiilikut, kaunistamiseks krõbesibulat

Kaste:
30g hoisin-kastet
30g heledat sojakastet
30g soolast pähklivõid
50ml vett
2spl purustatud India pähkleid


Pane riisinuudlid kuuma vette 10 minutiks likku. Ribasta kurk, porgand ja rebi ka väiksemaks salat ning haki ürdid. Kurna nuudlid ning vala peale keev vesi. Kurna taaskord ja jahuta külma veega.
Lõika lihast õhukesed viilud, võid neid kas kiirelt keeta või panil praadida. Keeda vajadusel ka krevetid. Sega kokku viimaks ka kaste.
Kui kõik ained valmis, kasta riisipaber mõneks hetkeks sooja vette, aseta seejärel kas suuremale taldrikule või lõikelauale ning täida meelepärasega. Keera rulli (võid ka kenasti taskuna keerata, aga võib ka lihtsamalt), kasta kastme sisse ning naudi!

allikas: Vietnami kokakoolitus Kalamaja Kokaklubis

Kommentaare ei ole: