kolmapäev, 22. märts 2017

Peedi-sealihakaste

Peet ja sealiha, sellele kombole just esimesest hetkest ei tulegi, kuid soovitan soojalt proovida. Alati kui Stockmanni satun, siis haaran ka huvipakkuvaid retsepte kaasa. See kooslus tundus nii ebaharilik minu jaoks, et juba paljas huvi, kuidas maitseb, selle kaasa võtsingi ja valmis meisterdasin. Väga maitsev ja kui kasutada valmis keedetud peeti, valmib ka kiirelt. Kuna oleme kodus suured kartulipudrusõbrad, siis tegin lisandina just seda juurde.


Vaja:
200g sealiha
1 sibul, hakitud
2 küüslauguküünt, hakitud
1 suurem peet toorelt või 200g keedetuna
400ml vahukoort
1 loorberileht
sool, pipar
praadimiseks õli

Viiluta sealiha ja vajadusel riivi peet, jämedama poolega. Pruunista viilutatud sealiha pannil, lisa hakitud sibul-küüslauk. Küpseta mõned minutid. Lisa peet, prae pidevalt segades, maitsesta. Vala juurde koor, kuumuta madalal kuumusel, kuni koor hakkab paksenema. Serveeri meelepärase lisandiga, meil oli selleks kartulipuder.

allikas: Stockmann

Kommentaare ei ole: