reede, 13. aprill 2018

Kerged šokolaadimuffinid

Kui retsepti vaadata, siis suhkur ja mesi ja šokolaad, võib tunduda et muffin tuleb kuradima magus, aga tegelikult tegu maheda eksemplariga. Õunte mikrolaineahjus küpsetamine oli ka minu jaoks midagi täiesti uut, aga täiesti toimis, just nagu retsept õpetas ja nõudis. Küpsetusaeg minu ahjus oli tiba pikem, aga eks see ongi erinevate ahjude eripära ja tuleb reguleerida vastavalt. Valmisid igatahes maitsvad muffinid, mida sööjad kiitsid naerulsui.


Vaja(12 tk):
1-2 õuna (u 140g)
1dl suhkrut
1/2dl mett
1 muna
2dl maitsestamata jogurtit
1tl vanillisuhkrut
1dl nisujahu
1dl täisteranisujahu
1dl kakaopulbrit
pisut soola
1tl söögisoodat
1tl küpsetuspulbrit
90g riivitud tumedat šokolaadi

Tükelda õunad, pane kuumakindlasse kaussi ja kuumta mikrolaineahjus paar minutit täisvõimsusel. Püreeri pehmed tükid. Sega kausis kokku õunapüree, suhkur, mesi, muna, jogurt ja vanillisuhkur. Jahude hulka sega kakao, sool, küpsetuspulber ja söögisooda ning sõelu vähehaaval vedela segu hulka. Viimasena lisa segades juurde riivitud šokolaad. Tainas jääb üsna paks. Jaota saadud mass paberiga vooderdatud muffinivormidesse (võib üsna täis panna) ning küpseta esmalt 215kraadises ahjus 5 minutit, seejärel alanda temperatuuri 185kraadini ja küpseta 12-15 minutit. Muffinid on valmis, kui puutiku külge ei jää tainast. Serveerimisel raputa peale tuhksukrut ning naudi!

allikas: Kerged magustoidud, 50 retsepti

Kommentaare ei ole: