neljapäev, 26. aprill 2018

Müslibatoon maapähklivõi ja šokolaadiga

Kevad on tore aeg, kõik tärkab, päike soojendab, kuid vahel tabab meid ka väsimus ning energiapuudus. Siit üks mõnus amps, mille saad varem valmis teha ja haarata kaasa kasvõi tööle, trenni või maiustada niisama kodus. Eriti võiks see meeldida halvaasõpradele, sest kuigi siin seda kübetki sees pole, siis maitse on just nagu sööks head hulka halvaad.


Vaja (12-14 tk):
200g datleid
4dl kaerahelbeid
8spl maapähklivõid
100g tumedat šokolaadi
4tl vanilliekstrakti
näpuotsaga meresoola

Kalla datlitele kuuma vett, nii et need oleks kaetud ja leota 15 minutit, kõvemaid isendeid leota vajadusel kauem. Kurna, kuid jäta esialgu leotusvedelik alles.
Sulata šokolaad vesivannil, pane kõik koostisained köögikombaini ning töötle ühtlaseks massiks. Kui tainas tundub liiga kuiv ja tihke, lisa paar supilusikatäit leotusvett. Pane mass küpsetuspaberile ja vormi sellest 20x20cm suurune 1cm paksune ristkülik. Suru mass tihedalt kokku ja pane 3-4 tunniks (veelparem üleöö) külmkappi. Lõika batoonideks ning naudi!


allikas: Kodukiri aprill 2018

Kommentaare ei ole: