teisipäev, 24. aprill 2018

Lõhe-seenepirukas sinihallitusjuustuga

Uue köögi/ahju saamisega olen kõvasti nö kuumalainel, proovin ja küpsetan ja keedan ja majandan. Kõik ülespildistatud, salvestatud või muud moodi minuni jõudnud retseptid saavad nüüd järjepanu läbi vaadatud ja esimesel võimalusel läbi proovitud. Siit üks ülimalt mahlane ja väga väga maitsev kalapirukas, kus seentele ja porrule ning juustudele pakub seltsi lõhe. Kõik tainaga katta ja mõnus lõuna- või õhtusöök ongi valmis. Soovi korral paku kõrvale nt rohelist salatit.


Vaja:
500g lehttainast

75g porrut
150g shampinjone
1spl võid
150g sulatatud juustu krevtettidega
50 sinihallitusjuustu
400g lõhefileed
soola
tilli
sidrunimahla
1 muna määrimiseks


Haki porru ja seened. Sulata pannil või ja kuumuta selles porrut paar minutit, lisa seened, kuumuta omakorda mõned minutid. Lisa sulatatud juust ning hakitud sinihallitusjuust. Kuumuta kuniks juustud on täiesti sulanud ja segunenud muude ainetega. Lase täielikult segul maha jahtuda.
Jaota lehttainas kaheks ning rulli mõlemad plaadid õhemaks. Tõsta üks plaatidest ahjuplaadile küpsetuspaberile, määri peale jahtunud seene-juustusegu, millele omakorda laota peale lõheviilud. Nirista üle sidrunimahlaga, raputa peale soola ja tilli. Tõsta nüüd ka teine tainaplaat segule, suru ääred tihedalt alumisega kokku, määri pealt munaga. Torgi tainas siit-sealt kahvliga läbi ning küpseta 225kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuniks pirukas on kuldpruun ja krõbe. Minul sai pirukas kuldse jume juba ca 20 minutiga, seega soovitan jälgida ahjus toimuvat, et mitte kõrbenud ekseplari saada.

allikas: Kodukiri jaanuar 2018

Kommentaare ei ole: