pühapäev, 22. aprill 2018

Spargli-peekonipirukas

Kevad on täies hoos, poes juba päris jupp aega ja eks ka turul vaikselt juba spargel nina välja pistmas. Ning kevad ilma sparglita, pole kevad, kas siis toidu kõrvaseks või miks mitte ka päikeselisse pirukasse. Üks väga lihtsa valmistusega ning maitsev kevadekuulutaja teie ees nüüd ongi.


Vaja:
1,5dl nisujahu
1,5dl täisteranisujahu
0,5dl päevalille- või kõrvitsaseemneid
150g külma võid
1tl soola
2spl külma vett

Täidis:
150g toorsuitsupeekonit (või kuumsuitsulõhet)
500g rohelist sparglit
1 suurem porru
2dl majoneesi
2dl hapukoort
4 muna
100g riivitud juustu
praadimiseks võid ja vajadusel oliiviõli
sool, pipar

Töötle köögikombainis (või haki) põhja jaoks jahud, sool ja seemned külma võiga ning lisa vähehaaval nii palju külma vett, kuni saad ühtlase tainapalli. Vajuta tainas väiksema nelinurkse pirukavormi põhja ja ääretele, tee  kahvliga sisse augud ja tõsta pooleks tunniks külma.
Kata põhi küpsetuspaberi ja küpsetusubadega ning eelküpseta põhja 200 kraadi juures 10 minutit. Eemalda raskus ning paber.
Tükelda peekon, pruunista kuival pannil ning tõsta eemale. Viiluta porru ning prae peekonirasvas, vajadusel lisa õli. Maitsesta soola-pipraga ning laota koos peekoniga eelküpsetatud pirukapõhjale. Pese sparglid, kuivata ja murra puised otsad ära, kuumuta pannil võis 3-5 minutit (sõltuvalt jämedusest), kuni need on poolküpsed. Sega omavahel majonees, hapukoor, munad, riivjuust, sool ja pipar ning kalla pirukale. Kõige lõpuks laota sparglid kõige peale ja küpseta 200kraadises ahjus 30-40minutit. Kui pirukas kipub pealt liigselt pruunistuma, kata vajadusel fooliumiga. Lase veidi taheneda ning naudi!

allikas: Meie pirukad

Kommentaare ei ole: