reede, 28. detsember 2018

Jõuluselt vürtsikad pardikoivad

Jõulud on küll selleks korraks möödas, aga siit üks meenutus jõuludeeelsest ajast, kui sa proovitud jõuluhõngulisi vürtsikaid pardikoibi. Eriti peaks see meeltmööda olema ka Aasia maitsete fännidele, kuna sisaldab nii ingveri, sojakastet kui viievürtsisegu. Sojakaste pidi ka kiirendama pardikoibade valmimist.


Vaja (4-le):
4 pardikoiba
pöidlasuurune jupp ingveri, peeneks hakitud
3 hakitud küüslauguküünt
1 peeneks hakitud tšilli
2spl sojakastet
3 hakitud ploomtomatit
1tl viievürtsisegu
2spl mett
sool, pipar

Maitsesta koivad soola-pipraga ning pruunista veidikeses õlis mõlemalt poolt, kuniks need on kuldse jume omandanud. Kalla pannile jäänud üleliigne rasv ära (seda saad näiteks hiljem ahjujuurikate tegemiseks kasutada) ja jäta alles u 2spl jagu rasva. Tõsta pannile hakitud ingver, küüslauk ja tšillipipar ning hauta mõni minut. Lisa siis sojakaste, tomatid ja väike sorts vett. Lase keema tõusta. Määri pardikoivad viievürtsiseguga, tõsta ahjuvormi ja kalla peale pannil olev kaste ning nirista üle meega. Kata vorm kaane või fooliumiga ja küpseta 180kraadises ahjus tund aega, eemalda seejärel kaas või foolium, tõsta ahju kuumus 200kraadini ja küpseta lisaks 10-15 minutit, kuniks koivad on pruunistunud. Serveerides paku juurde nt ahjukartulit, riisi või muud meelepärast.


allikas: Oma Maitse detsember 2018

Kommentaare ei ole: