esmaspäev, 10. detsember 2018

Kleepuvad searibid

Kui mõtled et tahaks midagi head näksida, jagada sõpradega, siis see on üks retsept, mida soovitan. Mõnusad kleepuvad ribid, mis kaovad laualt kuniks jõuad mõelda, et võtaks veel. Seetõttu soe soovitus - tee kohe rohkem, et jaguks ikka veel ja veel ja veel. Ja lõpuks limpsi sõrmed ka puhtaks.


Vaja (4-le):
1 sibul
2 küüslauguküünt
2spl oliiviõli
1/2tl tšillihelbeid (soovi korral)
1 tl apteegitilli seemneid
110g  tumedat pehmet pruuni suhkrut
600g ketšupit
110ml tumedat sojakastet
1kg searibi
sool, pipar

Esmalt kuumuta ahi 150kraadini (pöördõhk 130). Kuniks ahi soojeneb koori ja tükelda sibul ning purusta küüslauk. Kuumuta pann, lisa õli, sibul ja küüslauk ning kuumuta 4-5 minutit, kuniks sibul on pehmenenud. Seejärel lisa pannile tšillihelbed, apteegitilliseemned ja suhkur. Kuumuta 1-2 minutit või kuni suhkur on sulanud. Viimasena pane pannile ketšup, sojakaste ja sega kõik ühtlaseks ning lase keema tõusta. Alanda nüüd kuumust ja hauta 10 minuti jagu, kuniks kaste pakseneb. Maitsesta ribid soola-pipraga ja aseta ahjuvormi, kalla kastmega üle. Kata vorm fooliumiga ja küpseta ahjus 2 tundi, seejärel tõsta kuumus 180kraadini (pöördõhk 160), eemalda foolium ja küpseta lisaks 30-45 minutit. Eemalda vorm ahjust ja lase ribidel jahtuda, kuniks neid on võimalik käevahelt süüa. Naudi!

allikas: GordonRamsay.com

Kommentaare ei ole: