kolmapäev, 12. detsember 2018

Kana-fajitasupp

Tex-mex on just praegusel sügis-talvisel hooajal mõnusalt soojendav valik. Seda eriti supi näol. Tavaliselt oleme harjunud pigem tortillade, tacode jm sellisega antud teemaga seonduvalt mõtlema, aga see supp üllatas korralikult. Isegi anonüümne kriitik ütles kõrvalt et sellest sai vaieldamatult lemmiksupp Tom Kha kõrval. Seega soovitan proovida. Parajalt tummine, mõnusa lisatekstuurina tortiljakrõpsude ja avokaado näol ning laimi särts sinna juurde.


Vaja(4-6'le):
400g kanafileed
1 suurem paprika
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 purk purustatud tomateid
1L kanapuljongit
200ml 10% koort
100g külmutatud maisi (asendasin konserv omaga)
1-2 laimi
suur peotäis tortiljakrõpse
2spl Santa Maria fajita-maitseainet
1 avokaado
soovi korral peotäis koriandrit
praadimiseks õli

Tükelda kana ning prae veidikeses õlis pannil (või ka kohe potis, milles kavatsed suppi keeta) mõni minut. Lisa fajita maitseaine, viilutatud paprika, tükeldatud sibul-küüslauk, sega läbi ning prae veidi lisaks. Nüüd lisa juurde purustatud tomatid, koor ja puljong ning lase keema. Pane potti viimasena mais ja laimimahl ning keeda umbes 20 minutit, vajaduse korral lisa vett. Serveeri avokaadoviilude, tortiljakrõpsude  ja soovi korral koriandriga.

allikas: Toit&Trend november-detsember 2018

Kommentaare ei ole: