Jätkan tex-mex lainel. Kui eelmine postitus oli ebatraditsiooniliselt supp selle köögi vallast, siis siit tulemas hoopis üks pirukas. Kui mahti seda lihtsat tainast ise kokku segada pole võib kasutada asendusena ka lehttainast või tortiljasid. Tulemuseks väga maitsev pirukas, millele paraja värskuse annab juurde kombo salat-tomat-hapukoor. Soovitan soojalt. Mina ise valmistasin veel pirukad ehk et kasutasin nö portsjonivorme.
Vaja(4-le):
Põhi:
50g võid
50g riivjuustu
150g jahu
suts soola
vett
Täidis:
500g veisehakkliha
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 purk Rimi takokastet
1 purk punaseid ube
200g Cheddari riivjuustu
soola
õli praadimiseks
serveerimiseks - jääsalatit, tomatit, hapukoort (või maitsestamata jogurt)
Haki külm või, lisa jahu, riivjuust ja sool. Sega ja lisa niipalju vett, et moodustusks tainas. Suru tainas küpsetusvormi põhja ja pane täidise valmistamise ajaks külmkappi.
Täidise jaoks haki sibul, küüslauk ning prae väheses õlis keskmisel tulel koos hakklihaga. Maitsesta soolaga ja lisa takokaste. Jahuta mõned minutid.
Kata tainapõhi hakklihaseguga, loputa oad ja lisa kihina lihasegule. Kata riivjuustuga ja küpseta 180kraadises ahjus u 15 minutit.
Serveeri hakitud tomati, jääsalati ja hapukoore või maitsestamata jogurtiga.
allikas: Toit&Trend november-detsember 2018
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar