esmaspäev, 24. detsember 2018

Viigimarja, pähkli ja parmesaniga biscotti

Käes on jälle see aeg kus üllatasin oma kalleid töökaaslaseid, valmistades neile midagi maitsvat. Kui mitmed möödunud aastad olen olnud pigem magusa lainel, kas kommide, küpsiste vm sarnasega, siis seekord valisin midagi sellist, mida polnud varem ka ise proovinud teha. Nimelt biscotti, imemaitsev Itaalia küpsis, mida soovitatakse tee või kohvi sisse kasta enne ampsamist, kuid retsepti järgi sobiks allolev leiutis ka hea poolkuiva valge veini juurde. Minule meeldis nende juures eriti see parmesani soolasus, mis pähklitest-viigimarjadest läbi kumas.
Head krõbistamist ja hoidke selle närimisega hoolikalt oma hambaid:)!


Vaja(u 30tk):
200g nisujahu
1tl küpsetuspulbrit
100g peeneks riivitud parmesani
100g hakitud kuivatatud viigimarju
100g hakitud pekani- või Kreeka pähkleid
3 suurt muna
1 tl soola

Sega jahu küpsetuspulbriga ning lisa lahtiklopitud munad ja ülejäänud ained. Vormi tihkest tainast kaks piklikku pätsikest ja aseta ahjuplaadile. Küpseta 180kraadises ahjus 20 minutit. Tõsta seejärel plaat ahjust, lase 5 minutit jahtuda nig lõika 1,5cm paksused viilud. Laota need külg külje kõrval plaadile  tagasi ning küpseta lisaks 45 minutit*, kuniks küpsised on kuldpruunid ja kuivanud. Lase restil jahtuda. Krõbista ise või paki kingipakki.
Küpsised seisavad õhukindlalt toasoojas kuni kaks nädalat.

Mõnusaid kulinaarseid pühi kõigile!

* mina küpsetasin lisaks vaid ca 20 minutit, muidu oleks küpsised liiga ära kõrbenud. Samuti oli krõbedust piisavalt selleks ajaks.


allikas: OmaMaitse detsember 2018

Kommentaare ei ole: