pühapäev, 30. detsember 2018

Fetajuustu täidise ning peekoni ümbrisega jalopenod

Olen juba viimased kes teab mitu aastat ise kasvatanud jalopenosid. Siiani olen neid marnieerinud (sest olgem aus poes on need ikka üürkallid) ja teiseks oleme püüdnud neid küll frittida ja ahjus valmistada mitut moodi. Nähes seda Tuuli retsepti , siis muidugi tuli ka see kohe ära proovida, sest fetaga me siiani seda teinud polnudki. Pigem alati kitsejuustu poole vaadanud ja pigem kaldunud friti poole. Kuna valmistamisviis oli ülimalt lihtne, siis tegime ühel õhtul niisama telekaesiseks snäkiks ja tundub et uus lemmik on leitud. Esiteks küpsetusmugavus, ei mingit õliga jändamist ning teiseks maitse, njämm. Suurim väljakutse oli korralike jalopenode leidmine poest, õnneks Prisma päästis päeva ja saime tõsiselt ilusad, paraja suurusega ja mis kõige tähtsam värsked isendid. Mõnes teises poes olid letil vaid kohutavalt pehmed ja kohati lausa hallitavad eksemplarid, mis korraks pani meid isegi retseptikatsetusest loobuma. Aga lõpp hea, kõik hea. Soovitan soojalt, kes vähegi täidetud jalopenode usku.


Vaja (4-le):
12 jalapeno pipart
100g fetajuustu
150g hästi õhukest toorsuitsupeekonit

Lõika jalapenod noaga horisontaalselt pooleks selliselt, et varrepoolne osa jääb lõpust lahti lõikamata, eemalda seemned ja seemnekoda. Suru pipra sisse tükk fetajuustu ja suru piprapooled kokku. Rulli ümber peekoniviil ning küpseta 200kraadises ahjus 15-20 minutit. Serveeri!
Hoiatus, saavad kiirelt otsa:).

Kommentaare ei ole: