esmaspäev, 22. märts 2021

Kartuli-brokolipudruga ahju-bolognese

Taaskordne koroonakevad sunnib taas natuke rohkem ette planeerima ning olen võtnud ka täitsa eraldi aega, et lapata kokaraamatuid ja otsida huvitavaid retsepte mida proovida ja siis ka teiega jagada. Kui tavaliselt oleme harjunud et bolognese on kampas koos pastaga, siis seekord läheb see hoopis ahju kartuli-brokolipudru alla. Kui eelmisest päevast putru alles jäänud, siis vaid hakklihasegu valmistamise vaev ning uus roog ongi taas laual.


Vaja(4-le):
400g hakkliha (sea-ja veisehakkliha)
1 sibul
1 porgand
1 varsseller
oliiviõli
2 küüslauguküünt
1 loorberileht
1tl kuivatatud tüümiani
1 purk purustatud tomateid (400g)
2dl puljongit (või 1dl puljongit+1dl punast veini)
sool, pipar

600g kartuleid
200g brokolit (või kõrvitsat)
0,5dl kohvikoort
1 muna
2spl võid
0,5dl riivitud parmesani (värsket)
soola

Koori ja haki sibul ning porgand, viiluta sellerivars ning pruunista neid pannil õlis. Lisa hakkliha ja pruunista ka see segades. Maitsesta soola-pipraga. Lisa seejärel purustatud küüslauguküüned, loorber, tüümian, purustatud tomatid ning puljong (või puljong+vein). Kuumuta segu keemiseni ja lase nõrgal kuumusel 25 minutit podiseda. 
Koori kartulid ja tükelda koos brokoliga väiksemateks tükkideks, keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks, nõruta ning tambi pudruks. Vala hulka kuum koor, muna, või, riivitud parmesan, maitsesta vajadusel soolaga. Sega ühtlaseks pudruks.
Jaga viimaks hakklihakaste vormi või vormide põhja ning kata pudruga. Küpseta eelsoojendatud 250kraadises ahjus umbes 10 minutit ja serveeri. Head isu!

allikas: Eesti Naise kokaraamat

Kommentaare ei ole: