kolmapäev, 3. märts 2021

Heeringas hapukoore ja kalamarjaga

Jätkan Vabariigi aastapäeva lainel. Lisaks magusale oli laual kombe kohaselt ka ikka kilu ja heeringas. Viimasest jagangi siis retsepti, mille Tuuli retseptidest leidsin ja selleks päevaks tallele olin pannud. Muidugi jagas ka Barbora oma lehel seda ja e-poest tellimust tehes lausa flaieriga seda meelde tuletati. Nii et mis muud kui haki-sega ja söö!


Vaja:
300g heeringafileed tükeldatuna
2 keedetud muna 
1 punane sibul 
2-3 spl kalamarja
100g hapukoort
hakitud värsket murulauku
soovi korral näpuotsaga suhkrut


Tükelda munad ja tõsta veidi keedetud munakollast ja kalamarja kõrvale, millega lõpuks kaunistad.  Sega omavahel heeringafilee, muna, sibul, kalamari ja hapukoor. Lisa ka hakitud värsket murulauku või tilli.  Maitsesta värskelt jahvatatud musta pipraga (võid ka näpuotsatäie suhkrut soolase maitse tasakaalustamiseks lisada).  Võid kastet maitsestada ka mädarõika või sinepiga. Serveerides paku juurde musta leiba või ka keedetud kartulit. Head isu ning palju õnne!

Kommentaare ei ole: