kolmapäev, 31. märts 2021

Pajaroog hakkliha ja kikerhernestega

Kui roog end peaagu et ise valmis hautab, siis on ju tegu hea roaga ilmselgelt. Antud retseptiga nii ongi, vaja veidi eeltööd, hakkimist, praadimist ja ülejäänud tunnike saab see toit ise hakkama. Lihtsalt silma tuleb aeg-ajal peale visata, et liiga hooga ei podiseks. Hakkliha, kikerherned, kartul, see kõik annab kokku parajalt tummise pajaroa, mida võid valmistada nii ahjus kui ka pliidil madalal tulel/temperatuuril.


Vaja(4-le):
1 sibul
1 porgand
1 sellerivars
oliiviõli
400g hakkliha
7-8 kartulit
1 purk kikerherneid (400g)
1 purk purustatud tomateid (400g)
2dl kanapuljongit
1tl kuivatatud tüümiani või muud meelepärast üridsegu
2 loorberilehte
7 pipratera
sool, pipar

Haki sibul, tükelda porgand ning seller, Kuumuta pannil õli ning prae köögivilju 5 minuti jagu, et nad veidi pehmeneks, lisa hakkliha, pruunista. Maitsesta soola-pipraga. Vala pannitäis haudepotti. Tükelda kartulid ja lisa hakkliha-köögiviljasegule, vala hulka vedelikust nõrutatud kikerherned, purustatud tomatid (koos mahlaga) ning puljong. Lisa ürdid, loorber ja pipraterad. Hauta ahjus 180kraadi juures tunnike (võid hautada ka pliidil, sama aeg).  Kontrolli vahepeal et vedelik otsa ei ole lõppenud, ega hautis põhjast kõrbema hakanud. Kui roog on pehmeks haudunud, maitsesta vajadusel lisaks. Soovi korral raputa peale värsket peterselli. Head isu!

allikas: Toit&Trend märts-aprill 2021


Kommentaare ei ole: