kolmapäev, 1. juuni 2011

Rabarberikook ricottaga

Kui ma seda retsepti nii Mari-Liisi blogi FB lehel kui ka hiljem otse blogis nägin-vaatasin, oli asi kindel. See oli liiga ahvatlen et mitte proovida. Kuumust trotsides sai tehtud väike poering ja vajalikud puuduolevad asjad soetatud ja õhtul küpsetamiseks lahti läkski. Täidise osas muutsin natuke koguseid.
Tulemus, see oli nii maitsev, et nädalavahetus läheb teisele ringile.



Põhi:

100g võid
200g nisujahu
suts soola
2sl suhkrut
1tl sidrunimahla
1 muna


Täidis:

600g ricotta kohupiimakreemi (kasutasin ricotta kohupiima)
250g paksu Kreeka jogurtit (kasutasin tavalist maitsestamata jogurtit)
3 muna
1dl suhkrut

u 300 g rabarbreid


Põhja jaoks sega omavahel jahu, sool ja suhkur. Näpi või ja kuivained puruks(isiklikult kasutasin taaskord oma või sulatamise meetodit). Klopi muna lahti. Lisa purusegule muna ja sidrunimahl, sega kiiresti ühtlaseks tainaks. Mässi see toidukilesse ja hoia pool tunnikest külmkapis.
Sellest tainakogusest sain vooderatud 30cm ümmarguse klaasist pirukavormi. Põhi jäi mõnusalt parajalt õhukeseks.

Täidise jaoks sega kõik selleks vajaminevad ained hästi ühtlaseks seguks.

Tükelda rabarber soovi kohaselt.
Võita koogivorm, suru tainas vormi, kalla täidis peale ning sinna omakorda laota rabarber.

Küpseta 175 kraadi juures u 40 minutit, kuni täidis on küpsenud ja rabarber pehme.

Kommentaare ei ole: