Vaja(4le):
8 kanakinstu (seda tuleks siiski vaadata kintsu suurusest, kui suuremad siis vabalt ka 1 tk/in)
jahu
õli
8 peekoniviilu
400ml puljongit (mina kasutasin kanapuljongit ning kogust ka timmisin vastavalt vajadusele, st kulus rohkem)
500g värsket kartulit
200g sulatatud juustu (nt Merevaik)
200g põldube(kaunast välja võetud) - kuna mina kuskilt neid veel ei leidnud, siis asendasin külmutatud hernestega
200g magusat maisi(külmutatud, purgi või värsket)
200g kirsstomateid
Vala natuke jahu taldrikule ja aseta sinna ühekaupa kanakintsud, nii et need oleks parajalt jahused, maitsesta soola-pipraga. Vala pannile õli ning prae kintsud parajalt pruuniks(kui vaja siis mitme jao kaupa). Kui kanad on valmis, aseta kõrvale mõneks ajaks. Prae pannil peekon(mina lõikasin suupärasteks tükkideks) krõbedaks. Ühenda(kuna minul paraja suuruse ja sügavusega panni polnud, kus kogu toit valmistada, siis edasi töötasin juba ahjuvormis, mida võib ka pliidil kasutada) kana ja peekon ning vala peale puljong, nii et kana selle sees oleks. Lase haududa ca 30 minutit. Peale 10 minutit lisa kartul ning lase podiseda kuni kana ja kartul on valmis. Valmidust kontrolli kindlasti ja kui vaja siis lase olla kauem. Mina panin kartuli hiljem ja kogu haudumise protsess võttis vast 40 min kokku. Vajadusel maitsesta soola-pipraga. Kui kana ja kartul on valmis, siis lisa toorjuust ja ülejäänud ained(tomat, mais, hernes). Pane kaan peale ja lase u 5-10 min podiseda. Kontrolli erinevate koostisainete valmidust. Kui kõik on hästi ja juust sulanud siis lase natuke jahtuda ja asu sööma.
Minul kõik sööjad kiitsid ja teinekord teeks sama asja ka ilma kanata ja sööks nö leent koos juurviljadega supina. Kõik maitsed olid mõnusalt värsked ning kana nii mõnusalt pehme, et liha tuli kergelt lahti ja väga palju polnud vaja pusserdada sellega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar