esmaspäev, 13. juuni 2011

Kokakool vol4

Kui ma nüüd palju mööda ei pane siis Heimari juures leidis aset minu 4s kokakool. Vahepeal korra eksisin ka Foodstudiosse ära, kuid see polnud minu jaoks miskit erilist. Retseptegi pole siiani saanud:(, mis sest et järgmised jõulud kohe varsti ukse ees.
Aga see eelmine kolmapäev oli väga kulinaarne, kui lühidalt kokku võtta. Lõunaks restorani MEKK peakoka Rene valik taevarestoranis ning õhtul jätk siis Maakri köögis Heimari näol. Sel korral oli plaanis erinevate köökide segu:

EELROOG
Tom Kha supp
(Kanafilee, kookospiim, sidrunhein, koriander, laim, seened)




PEAROOG
Praetud lambatalle ristluutükk
(Lambatalle ristluutükk, rucola-kartulipüree, miniporgandid,
rosmariini-punaseveini kaste)




MAGUSROOG
Soe shokolaadi kook
(Soe shokolaadi kook, vaarikavaht, vanilje jäätis)



Kuna seal on ikka nii, et igaüks lööb käed külge, siis seekord sain kenasti sidrunheina puljongi jaoks puhastada, munasid koogi jaoks ikka väga väga kaua vahustada ja vahuveini libistada. Kuna meid oli kenake 15 inimest, siis igaüks sai ikka käe valgeks ja 5 tundi möödus ikka nii kiirelt et ei saanud aru ka.
Supi jaoks keetsime ka kohapeal puljongi, mille tarbeks oli Heimar kaasa võtnud kiirkeedupoti ja lambaliha valmistasime ka mingis imemasinas, mille nime/töömeetodit ma kahjuks enam ei mäleta. Kokkuvõttes oli nalja, naeru, nobedaid näppe, äärmiselt maitsvat toitu ja meeldivat seltskonda rohkem kui küll.
Nüüd ootan vaid põnevusega retsepte, et kodus asju järele tegemata hakata.

Kommentaare ei ole: