teisipäev, 7. juuni 2011

Rabarberikook



Kui ma seda kooki nädalaid tagasi juba Juta blogis nägin, siis panin vaikselt silma peale, kuid tegemiseni jõudsin alles nüüd möödunud nädalavahetusel. Paljud teised olid samuti sealt innustust saanud ning nüüdseks vist pooled blogijad selle ära proovinud. Igatahes tulemus on just selline nagu Jutal seal pealkirjas - parim läbi aegade. Kõik lauataga viibijad kiitsid ning isegi veel otsisin järgmisel päeval, kas on mõni väike tükk alles. Oli ja ka siis oli see veel tõsiselt hea.

Tainas:
200g jahu
50g suhkrut
tiba soola
100g võid
1 munakollane
1 spl maitsestamata jogurtit

Kreemikiht:
ca 700g rabarberit
100g suhkrut
200ml vahukoort
1 muna
1/2 vanillikaun või 1 tl vanilliseemnetega ekstrakti(kuna kohalik maapood selliseid asju ei müünud siis lisasin täitsda tavalist vanillisuhkrut)

Vahukiht:
150g suhkrut
3 munavalget
1tl sidrunimahla

Sega jahu, sool ja suhkur kokku. Lisa tükkideks lõigatud või, haki noaga, kuni tekib teraline mass. Lisa munakollane ja jogurt, sõtku ühtlaseks taignaks. Pane tainas toidukilesse ja 30 minutiks külmkappi.
Sega rabarber 40 g suhkruga ja jäta seisma, et mahlad jooksma hakkaksid. Mõne aja pärast kurna üleliigne mahl sõelal välja.
Suru tainas küpsetuspaberiga vooderatud koogivormi põhja ja külgedele(ise kasutasin 28cm vormi, põhi ja ääred jäid mõnusalt õhukeseks). Laota rabarberitükid vormi ja küpseta 180 kraadi juures ca 15 minutit.
Sega vahukoor muna, vanilli ja ülejäänud suhkruga. Vala segu rabarberitele ja küpseta veel 20 minutit.
Kui kook on peaaegu valmis(kreem pole enam vedel), vahusta munavalged sidrunimahla ja suhkruga kõvaks vahuks. Kata kook vahuga ja küpseta veel mõned minutid nii, et vaht tippudest õrnalt kuldseks tõmbub.
Jahuta ja serveeri! Sa ei kahetse!

Kommentaare ei ole: