kolmapäev, 22. juuni 2011

Cannellonid hakklihaga


Enne suurt jaani ei tahagi väga grilli kuumaks ajada ja rasket liha vitsutada, seega sai eile hoopis täidetud cannellonid ette võetud. Mis ei ole ka nüüd just kõige kergem toit, kuid minu meelest etem ikka kui rasvast nõretav käntsakas. Retseptiks võtsin selle naine24.ee keskkonnas üleval olnud soovituse.


Vaja:
14 cannelloni't

450g hakkliha
1spl pestot
1sibul
sool
pipar

2 küüslauguküünt
350g tomatipastat
200g vahukoort
toiduõli
suhkur
sool
must pipar

150g riivjuustu


Puhasta küüslauk ja haki peeneks, prae kergelt õlis ning vala juurde tomatipasta. Lase pidevalt segades keema tõusta, lisa vahukoor ja maitsesta.

Koori sibul ja haki kuubikuteks. Sega sibul hakkliha ja pestoga, maitsesta soola ja pipraga. Pruunista.

Täida keetmata cannelloni'd hakklihamassiga. Lao cannelloni'd võitatud vormi ja vala peale kaste.

Küpseta eelsoojendatud ahjus 180 kraadi juures 30 minutit, seejärel puista peale 2/3 riivjuustust ja küpseta veel 15 minutit. Ahjust välja võttes puista peale ülejäänud juust ja serveeri.

Kõrvale tegin vägagi klassikaks muutunud tomati-hapukoore salati, mis sobib eile alanud suvesse väga hästi.
Toit sai maitsev ja esimest korda sai ka õhtusöögiga sisse õnnistatud meie kordatehtud talveaed-veranda.

Kommentaare ei ole: