teisipäev, 24. mai 2016

Hõrk rabarberikook hapukoorega

Jätkan taaskord rabarberilainel. Lihtsalt hooaeg on täies hoos ning patt oleks seda mitte ära kasutada. Siit üks tõsiselt hõrk ning mahlane kook hapukoorega.




100g võid
85g suhkrut
50g 20% hapukoort
1 muna
180g nisujahu (3 dl)
1tl küpsetuspulbrit

Täidis:
250g 20% hapukoort
4spl suhkrut
1 muna
1tl vanillisuhkrut

Kate:
4-5 rabarbrivart
suhkrut

Alusta esmalt põhja valmistamisest - vahusta toasoe või suhkruga, sega juurde hapukoor, muna ning küpsetuspulbriga segatud jahu ja sega tainas ühtlaseks.
Suru saadud mass võitatud 24cm lahtikäiva vormi põhja ja servadele.
Sega seejärel täidiseained omavahel ja kalla koogipõhjale. Kata tükeldatud rabarberiga ning puista peale veidi suhkrut.
Küpseta 200kraadise ahjus u 30 minutit või kuni tainas on kuldne ja täidis hüübinud.
Lase veidi jahtuda ning naudi!

allikas: nami-nami

Kommentaare ei ole: