pühapäev, 12. detsember 2010

Kummaline on see, et ma ei suuda enam kirjutistele pealkirju mõelda, kuna kogu aeg üht ja sama panna on ka imelik, kuigi sisu seda eeldaks. Taaskord on blogi peamiseks sisuks toit. Lihtsalt muud peale töö ning kooli pole olnud ja nendest pikalt jahuda pole ikka mõtet. Mis ma siin ikka korrutan et tööd on kurgu auguni ja koolis läheb hästi. Kuigi täna võiks rääkida ka Monikast, mis väljas alates neljapäevast möllab, siis temale ma siiski reserveerin omaette sissekande.

Aga siis toidust. Vahepeal on raamatud ja veebist leitud retseptid saanud valu. Peale pasteeditegemist sai ette võetud shokolaadivahu kook, mida ühel ja samal nädal kohe 2 korda sai meistertatud - enda nimepäevaks ja vennale sünnipäevaks. Mõlemal korral kiitusega tagasi ei hoitud. Olin meelitatud ja tegelikult ka ise ülimalt rahul, kuna asi õnnestus taaskord 100%.



Peale seda oli töökas nädal, mille jooksul sai tehtud vaid tavapäraseid ning kajastamist mittevajavaid toite, kuid nädalvahetusel võtsin ette nii soolase kui magusa. Nimelt Osso Bucco ning kirsi-martsipani struudel.
Soolane pärines Anne Labrosse uuest raamatust "Kodused toidud prantsuse moodi", mida sain sirvida ning järgmisel päeval kohe Osso Buccot proovisin. Magus pärines taaskord netiavarustest. Olin sellele ammu juba silma heitnud ning võtsin asja ette, kuid ega seal miskit erilist keerulist ju pole. Maitse oli taaskord võrratu, sööjad kiitsid ning kadus ka välgukiirelt. Kuna mu nädalavahetuste kokkamiste degusteerijad on praktiliselt kogu aeg samad, siis iga kord kuuldes et ohh kui hea, ülihea, tekib mul küsimus, et kui ma peaksin andma neile valida, mida te eelistate, siis saab see neil olema raske.






Vahepeal oli taas oksendamiseni tööd ning kasulikke koolitunde vahele kuid nädalavahetusele läksime vastu otsusega et "Monika" järeltuisu tõttu me maale ei hakka sõitma ning jääme linna. Esmalt magasin end välja nädalasees ette võetud välja minemisest, mida ikka ei tohi teha kui tead et vanus ja nädalane tööväsimus seda ei soosi:). Peale hilist ärkamist tegin kokaraamatutes tuulamise ning "100 linnuliharooga" jäi peale, koos kanaga herneste ning peekoniga. Tegemist oli siis kanafileega, mis peale ahjusküpsemist läks kastmesse, mis koosnes puljongist, apelsinimahlast, hernestest, peekonist ning sibulast. Juurde soovitati serveerida kartuliputru. Kõik oli taaskord võrratu, kuna kodust putru polnud ammu saanud ning kana+kaste omapärane. Magus jäi seekord ära, kuna lihtsalt polnud tuju ja viitsimist teha ning asja ajasid ära ka Rainbow külmutatud õuna-viini pirukad.




See eest sai täna ette võetud lõpuks jõululainele saamiseks liha koos verivorsti, hapukapsa ning ahjus valmistatud rosmariini kartulitega. Magustoiduks jalutuskäik linna ning Ben&Jerry's jäätis.





Uuel nädalal ootab ees nii trühvlitegu kui ka kokakool. Mõlemad tõotavad tulla huvitavad. Eks kui kursused läbitud, kirjutan ka lähemalt.

1 kommentaar:

Maris ütles ...

Pealkirjadega sama probleem. Koguaeg "nädala tegemised" -pealkirja kasutada ei saa :D