esmaspäev, 30. september 2013

Suvikõrvitsa-pähklivormid tomatikastmega

Kokakool tund 1 - eelroog.

Eelroaks 12-le
Põhiroaks 8-le


1 keskmise suurusega suvikõrvits
4-5 muna
1 tšilli (või maitse järgi)
u 4dl puhastatud pistaatsiapähkleid (võib asendada ka muudega)
sool-pipar

Tomatikaste:
12 keskmist küpset tomatit
2 suuremat sibulat
(küüslauku, tšillit)
u 1,5dl õli
2-3dl valget veini
1-2tl suhkrut(tumedat)
soola-pipart
(sidrunikoort)

Värske basiilik, rukola

Kastme valmistamiseks koori tomatid, eemalda roheline varreosa ja tükelda peenelt. Koori sibulad, küüslauk ning tükelda väikesteks tükkideks. Haki ka soovi korral tšilli. Kuumuta pann ja prae sibul ja küüslauk klaasjaks, maitsesta tegevuse käigus ka vähese soolaga. Lisa vein ja mõne aja pärast tomatid, sega läbi ja hauta aeg-ajalt segades. Keeda kastet kokku kuni liigse vedeliku aurustamiseni. Maitsesta kaste suhkru, soola-pipra, soovi korral ka tšilliga ning sidrunikoorega.
Kaste peaks olema parajalt vedel. Kastme võib ka varem valmistada, seisab väga edukalt külmas paar päeva. Antud kaste on ka väga sobiv pastale.

Vormide valmistamiseks riivi suvikõrvits jämedamalt, maistesta vähese soolaga. Lase pisut seista ning pigista seejärel vesi välja. Puhasta ja haki tšilli, haki pähklid. Ühenda ained ning lisa niipalju lahtiklopitud muna, et saad koospüsiva massi (munade kogus sõltub kõrvitsa kogusest). Soovitan muna lisada 1 kaupa, siis ei doseeri ka üle. Alati saab ka asja parandada suvikõrvitsa lisamisega.
Tõsta segu ramekin vormidesse (asja ajab ära ka muffinivorm koos pabervormidega) ja küpseta 175kraadises ahjus nii 25 minutit. Eks aeg sõltub ka ahju tüübist, seega kui tundub et vaja, hoia kauem/vähem.

Kui vormid on valmis, kummuta need vormidest välja ja serveeri soojalt tomatikastmega ning värskete ürtidega.

allikas: Kaie Mei

Kommentaare ei ole: