esmaspäev, 9. september 2013

Suvikõrvitsa-tomatisupp

Kuna meie lähedasi on tabanud suvikõrvitsauputus, siis iga kord kui näole anname ka uus isend kaasa antakse. Vormiroogasid, pastat, kotlette olen juba teinud, seetõttu viimases Oma Maitse numbris silma hakanud supp pani kohe mõtlema. Mõeldud-tehtud, lihtne pealekauba, valmis see saigi. Ning komponentide vähedusest hoolimata, ülimaitsev.


Vaja(8le):
1spl võid
2 sibulat
1kg suvikõrvitsat
1kg tomateid
2spl jahu
0,5tl kurkumit
2 liitrit kana-või köögiviljapuljongit

Tükelda kõik vajalik - sibul, kõrvits, tomat. Sulata kastrulis või ning küpseta sibulat ja suvikõrvitsat selles 5 minutit. Seejärel lisa tomat ning jahu. Kuumuta mõned minutid ja sega, et jahu tükki ei jääks. Maitsesta kurkumiga ning vala peale puljong. Keeda 30 minutit. Püreesta supp (ning soovi korral vala läbi sõela). Serveeri kuumalt koos krõbeda saia-leivaga.
Mina tegin vaid selle triki, et panin pooleks kana ja köögivilja puljongit ning suppi ma läbi sõela ei ajanud.

allikas: Oma Maitse september 2013

Kommentaare ei ole: