Pärast põnevat Istanbuli tukkunud mõned tunnid unevõlga tasa ma esimesse tundi läksingi. Kokku on meid 12 inimest ja kogu kanakarja sees siis teevad ilma ka 2 noormeest, kelledest ma ühe sinna isiklikult kutsusin ja kes loodetavasti rõõmuga asja kaasa teeb. Vähemalt oli julgem tunne meil minna.
Aga mis siin ikka pikalt jahuda. Esimese tunni menüü oli järgmine:
Eelroog: Suvikõrvitsa-pähklivormid tomatikastmega
Põhiroog: Läätsede ja kikerherneste kasutamine - vürtsikas lambalihasupp
Magustoit: Ahjuõunad martsipaniga, klassikaline vaniljekaste
ning tulemus tuli välja selline:
Kuna toiduvalmistamisel püüdsime jaguneda gruppidesse, kes tegutseb eelroa, kes põhiroa ja kes magustoidu kallal, et ka tunni lõpuks kõike maitsta saaksime, siis tuleb paratamatult teised road ise järele proovida. Hõrgutiste mekkimise käigus muidugi kuulasime kõik teravalt, mida konkreetne meeskond soovitas või mida nad tegid nt retseptist teistmoodi. Söömise kõrval suudeti veel 2 uut retseptigi välja mõelda, kui muuta veidi supi aineid. Igatahes mulle meeldis, kuigi jah eks tahaks iga asja valmimise juures olla, aga paraku aeg pressib peale. Seda lõbusam oli mul mälusoppides sobrades ja asju meelde tuletades teha kogu 3 käiku sel nädalavahetusel järgi. Sööjad mõmisesid, ju suutsin neid taaskord üllatada. Laupäevastele abikokkadele ka tänud! Retsepte ei ole ma ka kitsi jagama, kohe tulevad, siis on endalgi teinekord kuskilt vaadata, kuna paberil versioon annab varsti otsad.
3 kommentaari:
Vahva! Ma usun, et igale asjaarmastajale kuluvad siiski algteadmised ära ja mööda külge midagi maha ei jookse. Lisaks õpib praktilise töö käigus nii mõndagi. Maitsvaid õpinguid!
Tänud sulle!
Väga lahe! Kuigi kursus on nö algajatele, siis retseptide põhjalt on näha, et tegemist ei ole ka nüüd just makaronide keetmisega :) Edu õpingutel!
Postita kommentaar