Kokakool vol5 - magustoit.
Kel jahuga probleeme, see kook on just teile. Imemaitsev ja lihtsa valmistusviisiga magus, milles pole grammigi jahu.
Vaja:
8 muna
200g tumedat šokolaadi
2dl suhkrut
pisut soola
500g mascarponet
pisut apelsinimahla (1-2 spl)
2,5dl 35% rõõska koort
4spl tuhksuhkrut
ca 2spl cointreau'd
Eralda munad nii, et munakollast valgete hulka ei satuks. Sulata šokolaad vesivannil. Hõõru suhkur munakollaste hulka kuni see enam ei krõbise. Vahusta munavalged vähese soolaga kohevaks vahuks. Ühenda šokolaad munakollaste hulka ning vala juurde 1/3 munavalgevahust. Sega ühtlaseks. Seejärel lisa ettevaatlikult ülejäänud munavalge. Sega õrnalt läbi ning vala taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 180kraadises ahjus ligi 20 minutit või kuni sissetorgatud tikk on puhas. Seejärel tõsta restile jahutma.
Vahusta mascarpone vähese apelsinimahla ja tuhksuhkruga kohevaks. Lisa vahukoor (mina vahustasin eelnevalt kergelt) ja liköör ning vahusta kuni saad tugeva kreemi.
Määri saadud kreem hästi jahtunud šokolaaditaigna peale. Keera tihedaks rulliks ning jäta kuni serveerimiseni külmikusse. Kata ülejäänud kreemiga ning puista meeleheaga üle.
allikas: Kaie Mei
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar