pühapäev, 9. veebruar 2014

Rannakarbid klassikalisel moel

Kokakool vol5 eelroog.

Üks lihtsamaid ja kiirelt valmivaid eelroogasid, maitsev pealekauba, kes mereande just ei karda.
Mõnusalt seltskondlik ajaviitmine on selle manustamine samuti.


Vaja 6-le:
1l rannakakarpe (1kg kanti on tavaliselt kotid)
1 sibul
2-3 küüslauguküünt
õli
~30g võid
valget veini
1-2spl peeneks hakitud peterselli

serveerimiseks krõbedat saia

Haki sibul ja küüslauguküüned peeneks.
Valmista ette rannakarbid-vala veega täidetud kaussi ja pese. Viska ära need mis on avanenud või ei "reageeri". Kui karpide pinnale on jäänud palju meriheina, eemalda see.
Kuumuta suures potis mõõdukas kuumuses õli-võisegu sees sibul ja küüslauk pehmeks. Tõsta kuumus seejärel maksimumini ja lisa karbid, sega läbi ning vala peale vein.
Kata pott kaanega(ära ava vahepeal) ning kuumuta kuni karbid on avanenud, ca 5-7 minutit. Loksuta potti aeg-ajalt. Avanemata karpe ära söö. Serveeri karbid kaussi ning lisa potti jäänud kastmele petersell ja või(või rõõska koort). Kuumuta keemiseni ning tõsta karpide peale. Serveeri kohe ja paku lisandiks krõbeda kooriku ja pehme sisuga saia, millega on mõnus leent nautida.

allikas: Kaie Mei

Kommentaare ei ole: