pühapäev, 16. veebruar 2014

Prantsuse šokolaadikook

Viimasel ajal kohe hakkavad silma lihtsa valmistusviisiga koogid/kommid või mis iganes muud road. Sama juhtus ka sellega-popsti ta mu silme eest läbi käis, retsept talletatud kindlasse kohta ja voila, küpsetatud ka!
Ning kiitustega kitsi ei oldud. Kui retsepti vaadates tundub et tegu on ülimalt rammusa koogiga, siis nagu originaaliski soovitatud juurde marju või vahukoort, mina lisasin jäätist, teeb selle just parajalt nauditavaks. Pole liiga magus, ega liiga lahja. Šokolaadi ei saa ju kunagi liiga palju olla.


Vaja:
200g tumedat šokolaadi (vähemalt 60% kakaosisaldusega)
200g võid
200g suhkrut
4 muna
1spl jahu

Sega kausis šokolaad ja või ning sulata mikrolaineahjus või vesivannil aeg-ajalt segades. Sega juurde suhkur ning lase veidi jahtuda.
Lisa ükshaaval, samal ajal segades, juurde munad (ei pea mikserdama, sobib ka hoolikalt segamine). Sõelu juurde jahu ning sega ühtlaseks.
Kalla tainas 24 cm lahtikäivasse koogivormi(kas võitatud või küpsetuspaberiga vooderdatud) ning küpseta 200kraadi juures kuni 25 minutit. Kook on valmis, kui on pealt küpsenud, aga seest veel pehme.
Lase koogil enne serveerimist vormis jahtuda.
Serveeri meelepärasega - nt vahukoor, marjad, jäätis, jne jne...



allikas: nami-nami

Kommentaare ei ole: